Remote Learning Bell Schedule

Last Updated: 9/11/2020 1:29 PM

During full remote learning, we will follow the pattern of Odd-Odd-Even-Even (see below for a calendar) and the following bell schedule.

MTEC Modified Block Schedule: REMOTE

Times

Event

Periods

Content

Length

7:10-7:55

Faculty Plan

 

 

Prep for the day

45 minutes

7:55-9:25

Block 1

 

1 or 2

90 min

Required CTE Course

90-minutes

 

 

 

 

9:25-10:55

Block 2

 

3 or 4

90 min

Required CTE Course

90 minutes

 

 

 

 

10:55-12:45

Block 3/Lunch

5 or 6

80 min

10:55-11:25

Lunch 1 (30 minutes)

                                                                                    110 minutes

*Ask your 5th or 6th period  instructor which

lunch you are scheduled to have.

 

11:30-12:00

Lunch 2 (30 minutes)

12:15-12:45

Lunch 3 (30 minutes)

12:45-2:15

Block 4

(2-minute break at 1:23-1:25)

7 or 8

90 min

Required CTE Course

90-minutes

 

 

 

 

2:15-2:55

Teacher Office hours

 

40 min

Plan time/ student communication/parent communication

40 minutes

2:55

Faculty Depart

 

 

 

               
 
Blended/Remote Learning Calendar